top of page
site_logo02.png

Souvenirs de Palais

fond02.jpg
About

Aarlen

Place Léopold d’Arlon

Type spektakel: totaalspektakel met artiesten en video-mapping

Datum: van 14 tot 22 september 2024 

Locatie:  Place Léopold, Aarlen

Tijdstip: twee voorstellingen per avond, de eerste vanaf zonsondergang

Duur van het spektakel: 30 minuten

Prijs: gratis 

Taal: FR

Publiekscapaciteit: Tot 3.000 toeschouwers per voorstelling

Op een mooie septemberavond flaneerden de inwoners van Aarlen en bezoekers nog rond op de Place Léopold. Het weer is aangenaam. Het ziet ernaar uit dat het een sterrennacht zal worden. Sommigen slenteren op hun eigen tempo. Anderen leunen achterover en overschouwen hun omgeving. Het Leopoldplein wordt geflankeerd door twee paleizen: het Provinciaal Paleis en het voormalige Justitiepaleis.

 

Enkele maanden geleden was dit plein nog een bouwwerf. Ondergronds werd er een parkeergarage gebouwd. Bij deze gelegenheid vonden archeologische opgravingen plaats omdat daar, wegens deze werken, bij toeval bijzondere Gallo-Romeinse artefacten werden ontdekt.

Die avond was alles weer rustig op het Leopoldplein. De kranen waren verdwenen. De burgers hebben deze emblematische plek van Aarlen terug ingenomen. Het is een rustige avond, tot er plots een gebrul te horen was. Het is een voortdurend, gedempt, indringend geluid... En plots beginnen de gebouwen te schudden. De straatstenen op het plein trillen. Het is als een van die geluiden die een ramp aankondigen. Het publiek raakt in paniek. Is het een natuurlijk fenomeen? Of houdt het direct verband met de werkzaamheden en opgravingen die een paar maanden eerder op het plein plaatsvonden....

SouvenirDePalais_01.png
bottom of page